Концернът Daimler представи на изложението за военна техника Eurosatory 2018

...
 Концернът Daimler представи на изложението за военна техника Eurosatory 2018
Коментари Харесай

Mercedes-Benz направи G-Class и за военните

 Концернът Daimler показа на ревюто за военна техника Eurosatory 2018 в Париж нова версия на модела Mercedes-Benz G-Class. Тя е поучила името Mercedes-Benz MRV 6.2 и е предопределена за потребностите на армията, оповестява интернет-изданиeто Jane`s 360, представено от Automedia .
Абревиатурата MRV значи Multi Role Vehicle - „ многоцелеви автомобил ”. Цялата му техническа част е взаимствана от модела Mercedes-Benz LAPV 6.1, който е със задвижване 4х4. Това е шасито G461 с междуосие от 3428 мм, 3,0-литровият дизело V6 с мощ 185 к.с. и двустепенната раздатъчна скоростна кутия. Самият мотор е по този начин конструиран, че да работи и с по-некачествено дизелово гориво.

Основните разлики от нормалната G-Class са порталните мостове, които разрешават нарастване на пътния луфт от 245 до 412 мм. Аналогична структура се употребява при рискови „ цивилен ” модификации Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 и Mercedes-Benz G500 4x4².

Окачването е усилена, като на всяко колела са сложени по два амортисьора. Дължината на военния всъдеход е над 5,5 метра, а височината (включително и тентата в каросерията) надвишава 2,1 метра. На борда могат да се качат до 6 индивида, като потребният товар е до 3 тона. Машината може да преодолява без проблем затруднение с дълбочина до метър.

Като алтернатива се предлага бронирана каросерия а и спомагателна отбрана на долната част. Възможно е слагането на разнообразни надстройки на каросерията. Според представител на Daimler, машината е изцяло подготвена за серийно произвеждане.
По публикацията работи: Automedia.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР